Spoštovane uporabnice in uporabniki,

Obveščamo vas, da bo naša spletna stran, ki vključuje menstrualni koledarček, 1. maja 2024 prenehala delovati. Zahvaljujemo se vam za vašo zvestobo in uporabo naših storitev.

Da bi zagotovili, da ne boste izgubili svojih dragocenih podatkov, vas vljudno naprošamo, da si svoje podatke čim prej izvozite. Podatke lahko izvozite v formatu CSV, kar vam omogoča, da si jih lahko uvozite v druge programe za pregledovanje in urejanje. Za izvoz se morate prijaviti v svoj račun.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Vaša ekipa menstruacija.si

Čaj brogovite pomirja krče

Boleče krče, ki se pojavljajo med menstruacijo, pomirja brogovita. Poleg blagodejnega učinkovanja na maternično mišico, brogovita tudi sprošča in pomirja. Zato jo uporabljamo za lajšanje bolečin med menstruacijo in pri močnih menstruacijah. Pripravite si čaj iz 3 zravnanih žličk sušenega zelišča (skorje debel, vej in korenin), ki jih prelijete s 500 ml vrele vode, namakate 10 minut in precedite. Popijete 2–3 skodelice na dan. Posušeno brogovito lahko kupite tudi v prodajalnah z zdravo prehrano. Namočite čajno žličko zelišča v skodelico vode in upoštevajte navodila na etiketi.

Viri: Reader’s Digest (2008): 1001 domače zdravilo; Reader’s Digest (2007):Naravna zdravila