Spoštovane uporabnice in uporabniki,

Obveščamo vas, da bo naša spletna stran, ki vključuje menstrualni koledarček, 1. maja 2024 prenehala delovati. Zahvaljujemo se vam za vašo zvestobo in uporabo naših storitev.

Da bi zagotovili, da ne boste izgubili svojih dragocenih podatkov, vas vljudno naprošamo, da si svoje podatke čim prej izvozite. Podatke lahko izvozite v formatu CSV, kar vam omogoča, da si jih lahko uvozite v druge programe za pregledovanje in urejanje. Za izvoz se morate prijaviti v svoj račun.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Vaša ekipa menstruacija.si

Ingver lajša menstruacijske bolečine

Preizkušeno zdravilo proti krčem je tudi ingver, učinkovito poživilo za krvni obtok, ki preprečuje nastajanje krvnih strdkov, širi žile in pomaga pri lajšanju težav z ožiljem. Ingver blaži in sprošča krče, zato je zelo primeren za lajšanje menstruacijskih bolečin. Pomaga tudi proti slabosti in bruhanju, napenjanju in driski. Za pripravo čaja nastrgajte čajno žličko sveže korenine ingverja in jo namočite v skodelico vrele vode. Počakajte deset minut, odcedite in po požirkih popijte. Za preprečevanje zgoraj naštetih težav lahko uživate tudi prašek (enkrat na dan vzamemo 0–1 g in zmešamo z vodo ali hrano) ali tinkturo (vzamete 30 kapljic na dan v kozarcu vode).

Vir: Reader’s Digest (2008): 1001 domače zdravilo