Spoštovane uporabnice in uporabniki,

Obveščamo vas, da bo naša spletna stran, ki vključuje menstrualni koledarček, 1. maja 2024 prenehala delovati. Zahvaljujemo se vam za vašo zvestobo in uporabo naših storitev.

Da bi zagotovili, da ne boste izgubili svojih dragocenih podatkov, vas vljudno naprošamo, da si svoje podatke čim prej izvozite. Podatke lahko izvozite v formatu CSV, kar vam omogoča, da si jih lahko uvozite v druge programe za pregledovanje in urejanje. Za izvoz se morate prijaviti v svoj račun.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Vaša ekipa menstruacija.si

Kamilica blaži krče in pomirja

Kamilica je zaradi protivnetnih in spazmolitičnih (sproščanje krčev) lastnosti dobro sredstvo proti bolečinam med menstruacijo, saj pomaga blažiti bolečine v mišicah in organih ter deluje blažilno in pomirjevalno. Pripravite si kamilični čaj, ki preprečuje krčenje gladkih mišic in tako sprošča napeto maternico. Dve čajni žlički (ali eno čajno vrečko) prelijte s skodelico kropa in po 5–10 minutah precedite. Pijte po požirkih, večkrat na dan. Lahko pa si pripravite tudi vroč kamilični obkladek za trebuh, na katerga kanete nekaj kapljic kamiličnega eteričnega olja.

Viri: Devereux, Charla (1995): Aromaterapija: eterična olja in njjihova uporaba; Möhring, Wolfgang (2003): Zdravilna moč čajev; Reader’s Digest (2008): 1001 domače zdravilo; Reader’s Digest (2007): Naravna zdravila