Spoštovane uporabnice in uporabniki,

Obveščamo vas, da bo naša spletna stran, ki vključuje menstrualni koledarček, 1. maja 2024 prenehala delovati. Zahvaljujemo se vam za vašo zvestobo in uporabo naših storitev.

Da bi zagotovili, da ne boste izgubili svojih dragocenih podatkov, vas vljudno naprošamo, da si svoje podatke čim prej izvozite. Podatke lahko izvozite v formatu CSV, kar vam omogoča, da si jih lahko uvozite v druge programe za pregledovanje in urejanje. Za izvoz se morate prijaviti v svoj račun.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Vaša ekipa menstruacija.si

Menstrualne bolečine lajša masaža hrbta

Dnevna masaža trebuha in hrbta v tednu pred menstruacijo pomaga preprečiti krče, saj pripomore k sprostitvi mišic. Trebuh si masirajte sami, za masažo hrbta pa prosite nekoga drugega. Zvijte se na bok, prijatelj ali prijateljica pa naj vas z eno roko masira po spodnjem delu hrbta s krožnimi gibi v nasprotni smeri urinega kazalca. Med masiranjem naj drugo roko narahlo položi na vaš trebuh. Za masažo uporabite sončnično ali mandljevo olje, ki ju lahko uporabljate samostojno, lahko pa jima dodate po tri kapljice sivkinega olja.

Vir: Alexander, Jane et al. (2005): Zdravimo se z naravo

Asana1