Spoštovane uporabnice in uporabniki,

Obveščamo vas, da bo naša spletna stran, ki vključuje menstrualni koledarček, 1. maja 2024 prenehala delovati. Zahvaljujemo se vam za vašo zvestobo in uporabo naših storitev.

Da bi zagotovili, da ne boste izgubili svojih dragocenih podatkov, vas vljudno naprošamo, da si svoje podatke čim prej izvozite. Podatke lahko izvozite v formatu CSV, kar vam omogoča, da si jih lahko uvozite v druge programe za pregledovanje in urejanje. Za izvoz se morate prijaviti v svoj račun.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Vaša ekipa menstruacija.si

Nekaj dejstev o samopregledu dojk

Rak na dojki sodi med bolezni, ki jih ženske lahko odkrijemo tudi same, če smo nanje pozorne. Zato prav redno pregledovanje dojk omogoča, da spremembe zaznaš že v najzgodnejših fazah razvoja bolezni.

Več prakse kot boš imela, bolj učinkovit in hitrejši bo samopregled, poleg tega pa boš s pridobljenimi izkušnjami lahko zaznala tudi najmanjše spremembe in tako obiskala ginekologa še ob pravem času.

Prav ti si tista, ki lahko opazi spremembe v strukturi dojk, zato je pomembno, da si za samopregled vzameš čas vsak mesec.

Samopregled dojk se priporoča po 18 letu starosti, po dopolnjenem 20. letu pa je skrajni čas, da začneš z rednimi mesečnimi samopregledi.

Samopregled dojk je najbolje opraviti vsak mesec, in sicer nekje okoli 10. dne cikla, ko so dojke najmanj občutljive.