Spoštovane uporabnice in uporabniki,

Obveščamo vas, da bo naša spletna stran, ki vključuje menstrualni koledarček, 1. maja 2024 prenehala delovati. Zahvaljujemo se vam za vašo zvestobo in uporabo naših storitev.

Da bi zagotovili, da ne boste izgubili svojih dragocenih podatkov, vas vljudno naprošamo, da si svoje podatke čim prej izvozite. Podatke lahko izvozite v formatu CSV, kar vam omogoča, da si jih lahko uvozite v druge programe za pregledovanje in urejanje. Za izvoz se morate prijaviti v svoj račun.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Vaša ekipa menstruacija.si

Rman proti menstruacijskim krčem

Rman so že od nekdaj uporabljali za blaženje materničnih krčev med menstruacijo in porodom. Poleg slabenja krčev rman slabi tudi menstruacijo. Zlasti pri šibki ali neredni menstruaciji redno jemanje majhnih odmerkov pomaga pri urejanju menstruacijskega cikla. Pripravite si rmanov čaj iz 1 čajne žličke posušene rastline. Osušeno rastlino prelijte z 250 ml vrele vode in po 5 minutah precedite. Popijte 3–4 skodelice čaja na dan. Namesto čaja lahko trikrat na dan zaužijete tudi po eno žlico svežega rmanovega soka. Proti bolečinam v spodnjem delu medenice pri ženskah pomaga tudi sedeča rmanova kopel. Sedečo kopel si pripravimo tako, da 100 g posušene rastline stresemo v 20 l vroče vode.

Viri: Möhring, Wolfgang (2003): Zdravilna moč čajev; Reader’s Digest (2007):Naravna zdravila