Spoštovane uporabnice in uporabniki,

Obveščamo vas, da bo naša spletna stran, ki vključuje menstrualni koledarček, 1. maja 2024 prenehala delovati. Zahvaljujemo se vam za vašo zvestobo in uporabo naših storitev.

Da bi zagotovili, da ne boste izgubili svojih dragocenih podatkov, vas vljudno naprošamo, da si svoje podatke čim prej izvozite. Podatke lahko izvozite v formatu CSV, kar vam omogoča, da si jih lahko uvozite v druge programe za pregledovanje in urejanje. Za izvoz se morate prijaviti v svoj račun.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Vaša ekipa menstruacija.si

Termafor za menstrualne bolečine

Stopala ravajajte s poživljajočim razpršilom z vonjem vrtnice, potem pa jih spočijte na termaforju z vročo vodo. Razprišilo si pripravite iz 15 ml (1 žlica) vodke, 20 ml (4 žličke) rožne vode, 5 ml (1 žlička) vode pomarančnih cvetov, 4 kapljic rožnega olja, 5 kapljic olja muškatne kadulje in 3 kapljic olja jasmina. Sestavine zmešajte v 30-mililitrski steklenički s pršilom. Tekočino napršite na vse dele stopala, potem pa napršite še brisačko, ki jo ovijete okoli termoforja. Termofor položite na tla in med sproščanjem nanj položite stopala.

Vir: Time Life Books (2000): Alternativna družinska zdravstvena enciklopedija