Natura Femina

Občutite mehkobo zaščite, ki vam jo dajejo povsem naravni in hipoalergeni proizvodi, izdelani iz 100 % bombaža, brez dodanega klora in parfumov.

Kdaj uporabiti katere?

 • Natura Femina night - ob močni menstruaciji
  Najboljša zaščita pri močni menstruaciji so mehki nočni vložki Natura Femina s krilci ali najbolj vpojni Super tamponi Natura Femina.
 • Natura Femina normal - ob srednji menstruaciji
  Pri srednje močni menstruaciji vam priporočamo dnevne vložke Natura Femina ali Normal tampone Natura Femina, ki vam bodo nudili udobno in povsem naravno začito v dneh med menstruacijo.
 • Natura Femina mini - ob šibki menstruaciji
  Pri šibki menstruaciji ali za vsakodnevno zaščito perila, lahko uporabite dnevne ščitnike perila Natura Femina ali Mini tampone Natura Femina.

Novi kompaktni aplikatorski tamponi

Med izdelke blagovne znamke Natura Femina smo uvrstili tudi nove bombažne aplikatorske tampone. Zelo pomembna prednost aplikatorskih tamponov je, da so oviti v gladko vlaknovino, ki zagotavlja neboleč zdrs tampona v nožnico in daje tamponu kompaktnost.

Tampon je vložen v poseben aplikator, s katerim je vstavljanje tampona enostavno in higienično. Tampon z aplikatorjem je posamično pakiran. Tamponi so izdelani iz naravnih bombažnih vpojnih vlaken. Oblika z osmimi zarezami omogoča enakomerno razširitev tampona, kar povečuje njegovo vpojnost in zanesljivost. Zaradi zaobljenega vrha in vlaknovinskega ovoja, ki zagotavlja večjo kompaktnost in gladkost tampona, je namestitev preprosta in varna.

 • Aplikatorski tamponi Natura Femina Mini
  Aplikatoski tamponi Natura Femina z oznako »Mini« so namenjeni dekletom in ženskam s šibko menstruacijo in za vse, ki tampone uporabljajo prvič
 • Aplikatorski tamponi Natura Femina Normal
  Aplikatoski tamponi Natura Femina z oznako »Normal« so namenjeni dekletom in ženskam s srednje močno menstruacijo

Ker so aplikatorski tamponi v Sloveniji še precej nepoznani si preberite in oglejte navodila za uporabo aplikatorskih tamponov.

Zakaj nastanejo težave v intimnih predelih?

Zakaj nastanejo tezave

Prednosti higienskih vložkov Natura Femina

Vnetje spolovila je razširjena in zelo aktualna problematika. Vsako leto več žensk išče zdravniško pomoč zaradi teh težav. Srbenje in pekoče bolečine zunanjega spolovila, rdečica, alergije in vnetja prizadenejo ženske vseh starosti, še posebej pogosto v obdobju spolne zrelosti oz. v letih, ko imajo menstruacijo.

Razrez vložka

Pogost vzrok težav so vložki, ščitniki perila ali tamponi, ki niso bombažni, saj lahko vplivajo na spremembo fiziologije okolja spolovila. Ker kožo dražijo, lahko pri občutljivih ženskah povzročajo vnetja spolovila in kontaktni dermatitis. Zaradi nezadostne prepustnosti zraka pospešujejo razvoj nezaželenih mikroorganizmov, ki povzročajo težave, znane kot vulvo-vaginalna vnetja.

 • Omogočajo dihanje kože
  Bombažna vlakna omogočajo prehod zraka.
 • Zagotavljajo optimalno raven vlažnosti
  Vložki omogočajo ustrezno izmenjavo vlage z okolico in tako zmanjšujejo dehidriranost kože. Vložki ne spreminjajo naravne kislosti vaginalne sluznice.
 • So mehki na dotik
  Vložki preprečujejo težave, ki nastajajo pri stalnem in dolgotrajnem drgnjenju.
 • Ustrezajo fiziološki vrednosti pH
  Vložki ne spreminjajo naravne kislosti vaginalne sluznice.

Učinkovitost uporabe izdelkov Natura Femina je dokazana

Uporaba 100-odstotnih bombažnih higienskih vložkov in ščitnikov perila Natura Femina ima znanstveno* dokazane rezultate v boju s patološkimi vnetji spolovila, saj izdelki pripomorejo k odpravi simptomov vnetij, še posebej pri ponavljajočih se oblikah.

Preizkus učinkovitosti pri občutljivih ženskah

Pacientkam, ki so navedle težave s pekočim draženjem (n=236) in/ali srbečico (n=228) so se težave v večini primerov zmanjšale oz. pomirile zaradi uporabe izdelkov iz organskega bombaža. (EVVITA študija, maj 2009). Študija je pokazala, da bombažna zaščita pomembno pomirja dražeč, neugoden ali srbeč občutek, ki ga je opisalo 306 pacientk francoskih ginekologov

Kje jih lahko dobite?

Izdelki Natura Femina in Natura Femina organic so na voljo v lekarnah, specializiranih trgovinah, Tosaminih Belih štacuncah in v vseh bolje založenih prodajalnah. Obe liniji Natura Femina vložkov in tamponov pa najdete tudi v drogerijah Müller, DM in Tuš.

Obiščite Tosamino spletno trgovino.