Spoštovane uporabnice in uporabniki,

Obveščamo vas, da bo naša spletna stran, ki vključuje menstrualni koledarček, 1. maja 2024 prenehala delovati. Zahvaljujemo se vam za vašo zvestobo in uporabo naših storitev.

Da bi zagotovili, da ne boste izgubili svojih dragocenih podatkov, vas vljudno naprošamo, da si svoje podatke čim prej izvozite. Podatke lahko izvozite v formatu CSV, kar vam omogoča, da si jih lahko uvozite v druge programe za pregledovanje in urejanje. Za izvoz se morate prijaviti v svoj račun.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Vaša ekipa menstruacija.si

Natura Femina Organic

Natura Femina Organic je izdelana iz 100 % certificiranega organskega bombaža, ki je prijazen koži in okolju. Organski bombaž gojijo z uporabo ekološko prijazne metode, ki ima ugoden vpliv na okolje.

Bombažne rastline niso gensko spremenjene in za njihovo gojenje ne uporabljajo pesticidov, ampak polja obdelujejo s kolobarjenjem. Organski bombaž, ki je vgrajen v izdelke Natura Femina Organic, je certificiran pri okoljskem certifikacijskem organu ICEA

Kdaj uporabiti katere?

 • Natura Femina Special night - ob močni menstruaciji
  Najboljša zaščita pri močni menstruaciji mehki nočni vložki Natura Femina Organic s krilci.
 • Natura Femina Special day - ob srednji menstruaciji
  Pri srednje močni menstruaciji vam priporočamo dnevne vložke Natura Femina Organic, ki vam bodo nudili udobno in povsem naravno začito v dneh med menstruacijo.
 • Natura Femina Special pantyliner - ob šibki menstruaciji
  Pri šibki menstruaciji ali za vsakodnevno zaščito perila, lahko uporabite dnevne ščitnike perila Natura Femina Organic.

Zakaj nastanejo težave v intimnih predelih?

Zakaj nastanejo tezave

Prednosti higienskih vložkov Natura Femina

Vnetje spolovila je razširjena in zelo aktualna problematika. Vsako leto več žensk išče zdravniško pomoč zaradi teh težav. Srbenje in pekoče bolečine zunanjega spolovila, rdečica, alergije in vnetja prizadenejo ženske vseh starosti, še posebej pogosto v obdobju spolne zrelosti oz. v letih, ko imajo menstruacijo.

Razrez vložka

Pogost vzrok težav so vložki, ščitniki perila ali tamponi, ki niso bombažni, saj lahko vplivajo na spremembo fiziologije okolja spolovila. Ker kožo dražijo, lahko pri občutljivih ženskah povzročajo vnetja spolovila in kontaktni dermatitis. Zaradi nezadostne prepustnosti zraka pospešujejo razvoj nezaželenih mikroorganizmov, ki povzročajo težave, znane kot vulvo-vaginalna vnetja.

 • Omogočajo dihanje kože
  Bombažna vlakna omogočajo prehod zraka.
 • Zagotavljajo optimalno raven vlažnosti
  Vložki omogočajo ustrezno izmenjavo vlage z okolico in tako zmanjšujejo dehidriranost kože. Vložki ne spreminjajo naravne kislosti vaginalne sluznice.
 • So mehki na dotik
  Vložki preprečujejo težave, ki nastajajo pri stalnem in dolgotrajnem drgnjenju.
 • Ustrezajo fiziološki vrednosti pH
  Vložki ne spreminjajo naravne kislosti vaginalne sluznice.

Učinkovitost uporabe izdelkov Natura Femina je dokazana

Uporaba 100-odstotnih bombažnih higienskih vložkov in ščitnikov perila Natura Femina ima znanstveno* dokazane rezultate v boju s patološkimi vnetji spolovila, saj izdelki pripomorejo k odpravi simptomov vnetij, še posebej pri ponavljajočih se oblikah.

Preizkus učinkovitosti pri občutljivih ženskah

Pacientkam, ki so navedle težave s pekočim draženjem (n=236) in/ali srbečico (n=228) so se težave v večini primerov zmanjšale oz. pomirile zaradi uporabe izdelkov iz organskega bombaža. (EVVITA študija, maj 2009). Študija je pokazala, da bombažna zaščita pomembno pomirja dražeč, neugoden ali srbeč občutek, ki ga je opisalo 306 pacientk francoskih ginekologov

Tudi embalaža je biorazgradljiva!

Izdelki Natura Femina Organic imajo zaščitno in ovojno folijo ter vrečko narejeno iz MATER-BI® materiala, ki se biološko razgradijo in kompostirajo.

MATER-BI® je revolucionaren biorazgradljiv material, pridobljen iz koruznega škroba. V okolju zaradi svoje naravne sestave ne pušča strupenih kovin MATER-BI® je material nove generacije, ki je certificiran pri mednarodni organizaciji kot material, ki se biološko razgradi in kompostira. Izdelki iz MATER-BI® imajo podobne uporabne lastnosti kot izdelki iz plastike, vendar se v celoti razgradijo.

Kje jih lahko dobite?

Izdelki Natura Femina in Natura Femina organic so na voljo v lekarnah, specializiranih trgovinah, Tosaminih Belih štacuncah in v vseh bolje založenih prodajalnah. Obe liniji Natura Femina vložkov in tamponov pa najdete tudi v drogerijah Müller, DM in Tuš.

Obiščite Tosamino spletno trgovino.