Spoštovane uporabnice in uporabniki,

Obveščamo vas, da bo naša spletna stran, ki vključuje menstrualni koledarček, 1. maja 2024 prenehala delovati. Zahvaljujemo se vam za vašo zvestobo in uporabo naših storitev.

Da bi zagotovili, da ne boste izgubili svojih dragocenih podatkov, vas vljudno naprošamo, da si svoje podatke čim prej izvozite. Podatke lahko izvozite v formatu CSV, kar vam omogoča, da si jih lahko uvozite v druge programe za pregledovanje in urejanje. Za izvoz se morate prijaviti v svoj račun.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Vaša ekipa menstruacija.si

Nad menstrualne težave z jogo – Uštrasana

Uštrasana ali kamela spodbuja delovanje ženskih spolnih organov, pomaga olajšati boleče menstruacije, smete pa jo vaditi tudi med menstruacijo. Pospešuje tudi prebavo, krepi stegenske, medenične in hrbtne mišice ter razteza trebušne mišice in upogibalke kolkov. Asano izvajate tako, da najprej sedete v vadžrasano, zravnate hrbet in dlani položite na kolena. Ob vdihu predročite in se dvignite v poklek. Ob izdihu se nagnite nazaj in se z rokami primite za pete. Roke iztegnite, glava naj vam visi vznak, glejte navzgor. Dihajte normalno in v opisanem stanju vztrajajte približno 1 minuto. Ob vdihu pokleknite, ob izdihu pa se vrnite v začetni položaj. Asane ne vadite ob dimeljski kili, težavah z ledvenim delom hrbtenice in po operaciji trebuha.

Vir: Maheshwarananda, Paramhans, Swami (2000): Joga v vsakdanjem življenju

Polozaj1 1 Polozaj1 2 Polozaj1 3